blog

Santo Domingo

Op vakantie naar het Dominicaanse Republiek? Dan mag natuurlijk een bezoekje aan de hoofdstad niet ontbreken. De hoofdstad Santo Domingo heeft reizigers veel te bieden. Je kunt de Dominicaanse keuken proeven in de traditionele restaurants, winkelen op de grote winkelstraat van Santo Domingo of genieten van het bruisende nachtleven in deze exotische stad. Maar wat heeft deze stad nog meer te bieden? De stad is rijk aan cultuur, avontuur, historie en architectuur.

Dit is de top zes aan bezienswaardigheden in Santo Domingo.

Kathedraal van Santo Domingo

Dit is niet zomaar een kathedraal. Dit is de eerste kathedraal van de ‘Nieuwe Wereld’. Hiermee wordt de wereld bedoeld na de ontdekking van het continent. Het is de oudste katholieke kathedraal van Midden-Amerika. De kathedraal bevind zich in de wijk Ciudad Continental . Deze historische wijk is sinds 1990 onderdeel van de Werelderfgoedlijst van Unesco. De kathedraal blijft hierdoor in oorspronkelijke staat. Het is een architectonisch hoogstandje en zeker een bezoek waard.

Faro à colon

Op zoek naar een uniek avontuur in Santo Domingo? Bezoek dan dit bijzondere moment die toegewijd is aan de wereldontdekker Christoffel Columbus. Dit mausoleum wordt ‘s avonds in bijzondere kleuren verlicht en werkt als vuurtoren. Het moment is openbaar toegankelijk. Het is aan te raden om Faro à colon in de avond te bezoeken.

Santo Domingo

Fortaleza Omana 

Bezoek aan 16e eeuw fort dat aangelegd is door de kolonisten. Herleef de geschiedenis tijdens een bezoek aan dit unieke Spaanse fort. Na de kolonialistische periode werd dit fort ingewijd als gevangenis. Vandaag de dag staat dit unieke fort op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is toegankelijk voor publiek. Krijg een uniek kijkje in de geschiedenis van het Dominicaanse Republiek middels dit unieke fort.

De Nationale botanische tuinen

Genieten van ongerepte natuur en unieke bloem- en plantsoorten? Geef jouw reis een bijzondere wending met een dagje naar de botanische tuinen van Santo Domingo. Leer meer over de Dominicaanse vegetatie en steek wat op over planten. Het is een perfect uitje tijdens jouw reis.

Mercado Modelo

Mercado Modelo is een unieke (vlooien) markt in het centrum van Santo Domingo. Iedere woensdag vindt deze markt plaats en hier is werkelijk van alles te krijgen. Prachtige handgemaakte sieraden, Dominicaans bier, brocante artikelen en levensmiddelen. Het geeft een uniek kijkje in het dagelijks leven van Santo Domingo.

Paleis van Diego ColumbusSanto Domingo

Bezoek het oorspronkelijke paleis van de oudste zoon van Christoffel Columbus, Diego Columbus, uit 1514. Meerdere generaties van de Columbus familie hebben hier gewoond tot het geplunderd werd door Britse zeevaarders. Vandaag de dag is het paleis een museum en kun je hier ronddwalen door prachtige gangen en zalen van het paleis. Het paleis is gebouwd in de gotische stijl, maar heeft ook al heel wat vroege renaissance trekjes.

Santo Domingo heeft een rijke historie en speelde een grote rol tijdens de kolonialistische periode. Dit is goed te zien in deze hoofdstad. Geniet van een culturele reis naar Santo Domingo.

Dominicaanse Republiek