blog

Bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

Wanneer je vakantie wilt vieren aan hagelwitte stranden, prachtige blauwe zee, mooie groene palmbomen en voortdurend warme zon, dan kom je niet onder de Dominicaanse Republiek uit. De toeristensector neemt op de Dominicaanse Republiek dan ook een steeds belangrijkere rol in. De Dominicaanse Republiek ligt in het Caribisch gebied op het eiland Hispaniola.

Bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek neemt ongeveer twee derde van het westelijke deel van het eiland in. Het oostelijke deel is Haïti. Aan de prachtige witte stranden liggen tal van luxueuze hotels, waar je zo comfortabel mogelijk kunt verblijven. De Dominicaanse Republiek is dan ook hét land waar je je droomvakantie kunt beleven. Maar er zijn nog meer bezienswaardigheden en activiteiten te ondernemen dan enkel zon, zee en strand. Welke zijn dit?

Santo Domingo

Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Het is tevens de eerste stad die in 1496 door Europeanen op het Amerikaanse continent gesticht is. Het was overigens de broer van Christoffel Columbus die Santo Domingo heeft gesticht. Het is verstandig om de stad te bezoeken met een georganiseerde groep, omdat niet alle delen van de stad veilig zijn voor toeristen. De historische binnenstad is dat wel en mag dan ook niet overgeslagen worden. Het centrum staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je vindt er vele oude en historische straten, pleinen en gebouwen. De Cathedral Santa Maria la Menor is de oudste kerk van Amerika. Maak ook een wandeling over de Calle Conde, een mooie wandelboulevard.

Watervallen van Damajagua

Wil je de wilde indrukwekkende natuur op de Dominicaanse Republiek ontdekken dan moet je naar de watervallen van Damajagua gaan. Het gebied kenmerkt zich door allerlei kloven en prachtige natuur. Daarna arriveer je bij allerlei aaneengeschakelde waterbekkens, waar maar liefst 27 watervallen in uitkomen. Dit stukje natuurschoon is absoluut het ontdekken waard.

Las Galeras

Bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

Dit is een klein vissersdorpje dat ligt aan het uiteinde van het schiereiland Samaná. Het dorpje ligt aan enkele weergaloze witte stranden. Het dorpje zelf is heel rustig, maar tijdens het paringsseizoen voor bultruggen wordt het hier drukker. Je ziet dan tientallen bultruggen voor de kust paren. Wanneer je rond deze tijd in de Dominicaanse Republiek bent mag je dit natuurfenomeen niet missen.

Puerto Plata

Dit is een mooie historische stad, waarbij het centrum zich kenmerkt door de vele gekleurde huizen. De Malecón is de boulevard van drie kilometer die nog niet zo lang geleden geheel gerenoveerd is en daardoor nog beter bewandelbaar is. In de stad kun je een kabelbaan nemen naar de top van de berg de Pico Isabel de Torres. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Het Cibaodal

Wanneer je dit gebied doorkruist, dan kom je lange authentieke dorpjes en grote plantages waar mango’s, tabak, koffie en graan wordt verbouwd. De tabaksindustrie speelt een belangrijke rol in deze omgeving. Het meeste geoogste tabak gaat naar het centrum van de sigarettenindustrie van de Dominicaanse Republiek, de stad Santiago de los Caballeros.

Cueva de las Maravillas

Laat je verbazen door dit stukje ondergrondse natuurschoon. Dit zijn prachtige druipsteengrotten, met stalagmieten en stalactieten. Wanneer het daglicht de grotten in schijnt vormt er zich een prachtige ondergrondse wereld.

Dominicaanse Republiek